Nu rullar derbysäsongen och Derbykalendern igång igen!

Derbykalendern – kalendern för vår nationella verksamhet inom rollerderby!

I derbykalendern ska all planerad verksamhet inom svensk roller derby finnas med. Arrangör av matcher, scrim, och bootcamps ansvarar för att skicka in information om verksamheten till kalendern. När matcherna är publicerade är de också sanktionerade av SweSports och tävlingslicensen gäller, observera att licensen inte gäller osanktionerade matcher. Information om aktivitet ska skickas in till kalendern senast 1 mån innan match men gärna så fort som möjligt så alla föreningar får en så bra överblick som möjligt över planerad verksamhet.

Derbykalendern har den här säsongen en ny admin, Robin Jakobsson från Örebro Roller Derby.

Nu kör vi! 😊

Nytt upplägg för seriespelet

Vid en föreningsträff i augusti arbetades det fram ett förslag till nytt upplägg för seriespelet.

Förslaget godkändes sedan av alla föreningar och vid gårdagens förbundsstyrelsemöte i Skridskoförbundet godkände även styrelsen det nya upplägget. Upplägget kommer att köras på prov under två år för att sedan utvärderas.

I och med att vi inför det nya upplägget kommer roller derby inte längre att vara en del av SM-veckan utan vi kommer att arrangera ett eget SM på annan plats.

Arbetet framöver kommer att bestå av att uppdatera reglerna så de funkar med det nya förslaget samt att hitta en arrangör till SM som planerar att genomföras i april 2019.

SM 2018

Slutsignalen har gått. SM 2018 är slut och när röken derbyhjulen lagt sig kan vi konstatera att Malmö tog hem bucklan för tredje gången.  Silvret gick till Stockholm medan Norrköping kämpade hem bronset. På fjärde plats i detta SM hitta vi Luleå. Grymt kämpat alla!

Paus i seriespelet

Roller derbyns seriespel har de senaste åren växt från en division till tre och inför nästa säsong har vi ytterligare lag som är intresserade. De senaste åren har det uttryckts tankar om att seriespelet inte fungerar på ett tillfredsställande sätt.

Det har också förts diskussioner kring vilka lag som är med i serien, föreningar vill stryka A-lag och spela med B- eller C-lag och vi har nu kommit till en punkt där vi måste tänka om och nytt. Vi behöver hitta ett system som passar fler och som känns attraktivt att vara en del av.

Skridskoförbundet bjuder in till en diskussionträff den 25-26 augusti på Quality Hotell Friends i Solna. Alla föreningar som vill vara med och påverka upplägget för ett nytt seriespelssytem bjuds in till träffen.

Ett resebidrag på 50% av resan betalas ut till de som har mer än 50 mil enkel resa. Vi uppmanar till att resa så ekonomiskt som möjligt.

Läs mer och anmäl er via den här länken

RDWC2018

Dags för World Cup

Efter långa förberedelser med ett antal väl genomförda bootcamps är Team Sweden nu klart för Roller Derby World Cup.
RDWC2018

 

Väskorna är packade och laget är taggat inför avresan mot Manchester och Roller Derby World Cup onsdag morgon. Onsdagen kommer bestå av registrering följt av en timmas träning på Event City, sportarenan där World Cup kommer ske 1-4 februari.

På torsdag kl 13:30 spelar Team Sweden första matchen mot Västindien och senare samma eftermiddagen, vid 17:30 möter vi Filippinerna. Totalt är det 38 nationer som ställer upp i årets World Cup och vilka Sverige får möta på fredag avgörs först efter torsdagens matcher.

Laget siktar högt och hoppas att komma hem med medalj runt halsarna!

Du kan följa tävlingarna via denna länk:

https://rollerderbyworldcup.com/

Livestream hittar du här (kostar en slant):

https://www.rollerderbyworldcup.com/live/

2017 WFTDA D1 Playoffs - Malmö

2017 International WFTDA Division 1 Playoffs – Malmö

Årets turnering i Sverige!

Derby ska man alltid ta chansen att se. Men om man måste välja så är det ju DETTA man INTE får missa!.

Några av världens bästa roller derbylag som under tre dagar får det att smälla i Baltiska hallen i Malmö.

Följ turneringen här!


Join 12 of the top teams from the Women’s Flat Track Derby Association in Malmö, Sweden for the WFTDA International Division 1 Playoffs as Crime City Rollers host three fiercely competitive days of the world’s best roller derby. The top four teams this tournament advance to the 2017 International WFTDA Championships in Philadelphia, Pennsylvania, U.S. Nov. 3 – 5.

Visit http://wftda.com/malmo for all the Playoffs information you need.

Click here for tickets!

Download the bracket here!

Visit the Facebook event!

Sur5al – Lost in a transition.

20/5 – 10.00 — 19.00

Läs mer om turneringen på Facebook >>

What are the rules for a Sur5al Tournament? Sur5al rules are slightly different than normal derby play: Teams of 5 skaters play each other once in a full 2 minute jam. There’s no calling off the jam. For each jam, 5 points are awarded for a win, 2 points for a draw and zero points for a loss, additionally each lead jammer status earns 1 point (max of 6 points can be awarded per Jam). In the end the team with the most points will win it all!

Spelschema

Teams

  
STRD long ago

Grattis till 10 år!

Stockholm Roller Derby, och svensk rollerderby fyller 10 år idag!

Stockholm Roller Derby grundades den 12 maj 2007 av Nattis Mörkenstam, Linn Hultström, Jenny Stendahl, Emmelie Bogårdh och Michel Diaz Nocetti. I början tränade de på parkeringsplatser och i garage runt om i Stockholm. De hade svårt att hitta en fast plats att träna på och rekrytering av nya medlemmar gick trögt. När roller derby-filmen Whip It lanserades ökade intresset och ligan informerade om sporten i samband med filmvisningarna. Dessutom hittade de en övergiven galleria att träna i. I mitten av 2010, hade ligan cirka 40 åkare, och tre andra ligor hade uppstått i landet, däribland Crime City Rollers från Malmö.

Stockholm Roller Derby spelade sin första bout den 30:e oktober 2010, då de mötte Helsinki Roller Derby och spelade den första helsvenska bouten i mars 2011 mot Crime City Rollers.

Stort grattis från Derbykalendern!

Dock CIty Rollers

Seriespelet 2017

Dock City Rollers vinner Elitserien 2017!

Detta efter att endast ha förlorat en match, mot Luleå Roller Derby i början av säsongen.

På andra plats hittar vi Norrköpings egna Sluts United, nykomlingen i Elitserien som direkt gått in och visat var boxen ska stå. Crime City Rollers kniper tredjeplatsen medan Luleå Roller Derby tar den sista platsen till SM-slutspelet med samma poäng som trean.

I andra ändan av tabellen ser vi att The Royal Army nästa år får ta nya tag i Division 1 då det byter plats med Stockholm Roller Derbys BSTRDs som vann årets upplaga av Division 1. Gothenburg Roller Derby har, med sin femteplats, en chans att få spela kvar nästa år. De måste dock försvara sin plats mot Umeå Roller Derby som med sin andraplats i Division 1 beger sig till SM-slutspelet, fullt inställda på att visa att det är dags att ändra det här med två Göteborgslag i Elitserien mot två norrländska lag istället.

I Division 1 vann som sagt BSTRDs som visat en helt annan form än förra säsongen och det kommer bli spännande att se dem i Elitserien nästa säsong. Umeå Roller Derby tar alltså andraplatsen medan bronset går till Västerås Roller Derby. Jackdaw City Rollers blir, precis som förra säsongen fyra medan Nerike Knockouts blir femma. Sun City Rollers fick problem i början av säsongen och fick tyvärr avstå från deltagande denna gång. Vi hoppas dock få se dem nästa säsong igen.