Notiser

Försäkring

Försäkrad

Vi har fått in flera frågor om anmälan till derbykalendern och kopplingen till att vara försäkrad under match.

Såhär ligger det till: För att man med spelarlicens skall vara försäkrad under match skall matchen vara sanktionerad av Svenska Skridskoförbundet.

För att matchen skall bli sanktionerad av SF så behövde man tidigare anmäla till Skridskoförbundet och vänta på beslut att den var sanktionerad (lite som WFTDA-sanktioneringen fungerar).

Det här tog tid och var krångligt för alla så därför beslöt SF att så länge en match är anmäld till och finns på derbykalendern är den sanktionerad.

Är man t ex med i en utslagsturnering där man inte vet vilka man kommer möta förutom de första motståndarna så anmäler man de matcher man vet och skickar med namn på och info om turneringen.

Nu driver vi ju Derbykalendern på fritiden så var gärna ute i god tid med er matchinfo. Kanske utse en person i föreningen som är ansvarig?

PS: Det brukar fungera bästa om den anordnande ligan är ansvarig för att skicka in all info och alla resultat. DS

The Royal Army and Dock City

Sista omgången 2016/2017

Inför den sista matchen i Elitserien är placeringarna i stort sett redan klara. Dock City spelar för vinst i Elitserien eftersom de, om de vinner, hamnar på samma poäng som Norrköping men, då de leder i inbördes möten, kniper förstaplatsen ändå.

The Royal Army vet redan att de spelar i Division 1 nästa säsong eftersom de, även om de vinner och hamnar på samma poäng som Göteborg, hamnar på sjätte plats då Göteborg leder i inbördes möten.

Vad tror ni om utgången av detta? Kämpar Armyn ända in i sista kurvan? Ger Dock City allt för att komma 1:a och vinna elitserien?